KPSS'de başarılı olmak işe yerleştirilme için yeterli midir?
KPSS'de başarılı olmak, kamu kurum ve kuruluşlarında işe alınmada tek başına bir hak teşkil etmemektedir. İşe yerleştirilmek için, işgücü taleplerinde belirtilen talep şartlarına durumu uyan adayların, talebin Resmi Gazete'de ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde, kayıtlı bulundukları Kurumumuz ünitesinden ya da www.iskur.gov.tr internet adresinden işgücü talebine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Kurumumuzca, talep koşullarına durumu uyan başvuranlar arasından, en yüksek puan alandan başlamak ve açık iş sayısının iki katını geçmemek üzere oluşturulan liste, talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilmektedir. İşe alınacakların belirlenmesi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunca yapılmaktadır.
Kamu kurum ve kuruluşlarının daimi işçi kadrolarına işçi olarak nasıl girebilirim?
Bunun için;
* Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa Daimi İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği,
* Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek engelliler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği,
* Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere uygulanacak Sınav Yönetmeliği,
hükümleri çerçevesinde İŞKUR ve ÖSYM Başkanlığının işbirliği ile düzenlenen Merkezi Sınava girilmesi gerekmektedir. Söz konusu sınava katılabilmek için; en az ortaöğretim (lise ve dengi okul) mezunu olma şartı getirilmiş bulunmaktadır. Eğitim seviyesi ve mesleki durumu nedeniyle merkezi sınava giremeyenler ise, işveren tarafından noter huzurunda çekilecek kur'a ve yapılacak mülakat ile belirlenmektedir.
İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirilmek istemeniz halinde öncelikle ikametgahınızın bulunduğu yerdeki ünitemize şahsen müracaat ederek kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için, nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi geçerli belgelerden biri istenir. Meslek tespitinizde beyanınız esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından İŞKUR'a hiçbir sorumluluk yüklenemez.
KPSS'ye girdim ve 60 puanın üzerinde puan aldım. Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerini nereden takip edebilirim? Bu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirme işlemleri nasıl gerçekleştirilmektedir?
Kamu kurum ve kuruluşlarından alınan daimi işçi talepleri Kurumumuzca;
Resmi gazete'de,
Kurumun internet adresinde (http://www.iskur.gov.tr),
Kurum ilan panolarında, yayınlanmaktadır.
170 numaralı Türkiye İş Kurumu özel hizmet telefonu aranmak suretiyle de Kurumda bulunan kamu talepleri hakkında bilgi alınabilmektedir.
Durumuna uygun talep olan adayların, en yakın Türkiye İş Kurumu ünitelerine yada www.iskur.gov.tr internet adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular puan durumuna göre açık iş sayısının iki katı oranında, müracaat edenler arasından en yüksek puanı alandan başlamak üzere liste oluşturularak, talebi veren kamu kurumuna mülâkat/sözlü yapılmak üzere gönderilmektedir.
KPSS Sınav sonuçları ne kadar süre geçerlidir?
Kamu kurum ve kuruluşlarının işgücü taleplerinde 2008 yılında yapılmış olan KPSS Sınav sonuçları geçerli olup bir sonraki sınav sonuçları açıklanıncaya kadar 2008 KPSS sonuçlarının geçerliliği devam etmektedir.
KPSS'den muaf tutulmayı gerektirecek öncelikli durumlar nelerdir?
11/04/2006 ve 26136 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar İçin Yapılacak Merkezi Sınava Girecekler İle Eğitim Düzeyleri İtibarıyla Merkezi Sınav Dışında Kalanlar Ve Bunların İşe Yerleştirilmelerine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ'in Merkezi sınav uygulanmayacaklar başlıklı 7 nci maddesine göre, durumları aşağıda belirtilenler merkezi sınavdan muaftırlar:
Tabii Afetlerde Zarar Gören Afetzedelerin İşe Gönderilmelerinde ve İşe Alınmalarında Öncelik Tanınması Hakkındaki 26/2/1985 tarihli ve 85/9422 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı* çerçevesinde işe alınacaklar,
* Türk Vatandaşlığına Kabul Edilen Afgan Göçmenlerinin İşyerlerinde Öncelikle İşe Alınmalarına Dair 31/3/1983 tarihli 83/6291 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde işe alınacaklar,
* 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamına giren madenlerin çıkartılması veya bunun için gerekli olan işletme ve arama faaliyetleri sebebiyle taşınmaz malları tamamen kamulaştırılanlara, kamu kurum ve kuruluşlarının, daimi işçi taleplerine göndermede öncelik tanınmasına ilişkin Bakanlar Kurulunun 7/6/2002 tarih ve 2002/4671 sayılı Kararı çerçevesinde kamulaştırmayı yapan kamu kurum ve kuruluşu tarafından kamulaştırmanın yapıldığı yerde işe alınacaklar,
* Terörle Mücadele Sırasında Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar ile Üstün Başarılı Olanların ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Yükümlülük Süresi Uzatılan Yedek Subay, Erbaş ve Erlerin İşe Alınmalarında Öncelik Tanınması Hakkındaki 29/1/1999 tarihli ve 99/12354 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde işe alınacaklar,
* Kamu kurum ve kuruluşları, Kurumun önceden iznini almak kaydıyla, kömür ve maden işletmelerinde yer altı işlerinde çalıştırılacak işçileri noter gözetiminde yapılacak kur'a ile istihdam edilecekler,
* Kamu kurum ve kuruluşlarında daimi kadrolu işçi olarak çalışmış olup da bu kurum ve kuruluşun kendi disiplin mevzuatı uyarınca görev veya meslekten ihraç ya da 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunun 25/II nci maddesi gereğince hizmet akdinin feshi dışında bir nedenle ayrılmış olanlardan daimi işçi kadrolarında istihdam edilmek isteyenler.
İlköğretim ve altı düzeyde eğitime sahip olmaları nedeniyle KPSS'ye katılmayanların işe yerleştirme işlemleri nasıl yapılmaktadır?
Bu durumda olanların işe yerleştirilmeleri noter huzurunda çekilecek kura ile yapılmaktadır.
Bu durumda olanlara ilişkin alınan talepler de;
Resmi Gazete'de,
Kurumun internet adresinde (http://www.iskur.gov.tr),
Kurum ilan panolarında, yayınlanmaktadır.
170 numaralı Türkiye İş Kurumu özel hizmet telefonu aranmak suretiyle de Kurumda bulunan kamu talepleri hakkında bilgi alınabilmektedir.
Talep koşullarına durumu uygun olan adayların en yakın Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri yada www.iskur.gov.tr internet adresinden işgücü talebine başvurmaları gerekmektedir.
Başvuran adayların listesi ilgili kamu kurum ve kuruluşuna gönderildikten sonra noter huzurunda çekilecek kur'a sonucu açık işin iki katı oranında mülakata girecekler ile yedek liste belirlenmekte ve kamu kurum kuruluşu bu kişileri yapacakları mülakatla işe almaktadırlar.
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor