Teknoloji üretene kaynak müjdesi



Bakan Faruk Özlü, KOSGEB kaynaklarının çok önemli bir kısmını teknoloji üreten veya planlayan KOBİ'lere aktaracaklarını söyledi. Özlü "Bu şekilde inşallah içlerinden sıçrama yapan şirketler olacak" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bu yıl yerli üretici KOBİ'leri desteklemek için 253 milyon lira ayırdıklarını söyledi. TÜSİAD'ın 'Sıçrama Yapan Şirketler' raporunun sunumu için düzenlenen programa katılan Bakan Özlü, KOBİ'lere verilen desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü "2029 yılına kadar 4,7 milyar liralık Türkiye'de GSM operatörlerinin kullanacakları, satın alıcı olacakları, müşterisi hazır, Türkiye'de KOBİ'lere, yerli sanayimize iş imkanı sağlayacak bir anlaşma yaptık. KOBİ'lerin gücü çok yerinde değil, 2018 yılında bakanlıktan bu kapsamda 253 milyon lira yerli üretici KOBİ'leri desteklemek için ayırdık, bu seneki rakam 253 milyon lira. Somut ve net. İster buna yerlileştirme, ister KOBİ'lerin desteklenmesi ya da AR-GE deyin ama bu destek somut ve net" dedi.

SIÇRAMA YAPACAKLAR

Teknoloji üreten KOBİ'lerle bundan sonra daha yakın ilgileneceklerinin altını çizen Özlü "KOSGEB kaynaklarımızın çok önemli bir kısmını teknoloji üreten ve üretmek isteyen KOBİ'lere aktaracağız. Bu şekilde inşallah içlerinden sıçrama yapan şirketler olacak. Özellikle orta ölçeklerin bir üst kategoriye çıkması, küçüklerin daha fazla ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürünler üretmesi konusunda kendilerine destek ve katkı sağlayacağız" diye konuştu.

100 BİN İHRACATÇI HEDEFİ

Firmalar açısından asıl sıçramanın üretime, ihracata ve AR-GE'ye odaklanmayla mümkün olacağına inandığını söyleyen Bakan Özlü, 2023 yılında 100 ihracatçı rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

SANAYİ 4.0 YOL HARİTASI BU AY AÇIKLANIYOR

Üzerinde bir yılı aşkın zamandır çalıştıkları '4'üncü Sanayi Devrimi' yol haritasını bu ay içerisinde açıklayacaklarını da belirten Özlü "Son rötuşları yapıyoruz. Aslında çok teknik bir rapor. Kamuoyunun daha rahat anlaması için metin üzerinde çalışıyoruz" dedi. Sanayi 4.0 olarak adlandırılan bu yeni dönemin çok iyi okunması gerektiğine işaret eden Özlü "Çağımızda gücün yeni tanımı teknolojik dönüşüm ve değişim yeteneğidir. Dijital dönüşümün sanayiyi ve dolayısıyla ekonomiyi yeniden dönüştürmesidir. Gücün merkezinde bilgi ve teknoloji üretme hızı vardır. Bütün güç tanımları bilgi ve teknolojiyi üretme hızının gücü yanında anlamını yitirmiştir. Sanayi 4.0 olarak adlandırılan bu yeni dönemi çok iyi okumalı ve ona göre pozisyon almalıyız" ifadelerini kullandı.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor