PTT işsizlik maaşı sorgulama
İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2015 yılı için asgari ücretin artmasıyla işsizlik sigortasından alınan ödenekler de artmış oldu. 1 Ocak 2015 tarihinden 30 Haziran 2015 tarihine kadar alınacak en düşük işsizlik ödeneği 480 TL 60 kuruş, en yüksek 961 TL 20 kuruş olacak. Bu rakamlardan binde 7.59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak ve sonuçta işsizin eline 2015'in ilk altı ayında en düşük net 476 TL 95 kuruş, en yüksek 953 TL 90 kuruş geçecek...
Sigortalı işsizler, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTT şubesine başvurarak işsizlik ödeneklerini alabilirler. İlk işsizlik ödeneği ödemesi, ödeneğe hakında bilgileri ve işkur kursları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınz.
1 Temmuz 2015'ten 31 Aralık 2015 tarihine kadar olan ikinci altı ayda verilecek işsizlik ödeneği miktarları, damga vergisi düşüldükten sonra, en düşük net 505 TL 53 kuruş ve en yüksek 1011 TL 7 kuruş olacak.
İşsizlik ödeneği, sigortalı olarak çalışan işçinin kendi tercihi dışında ve kanunda belirtilen maddeler gereğince yüz kızartıcı suçlar muaf olmak üzere almaya hak kazandığı ödenek türüdür. Sigortalının işten ayrılış tarihinden geriye doğru hesaplanarak son 120 gün sigorta primi yatırılmış ise ve son 3 yıl içinde en az 600 gün sigorta primleri mevcut ise, işsizlik ödeneği başvurusu yapabilmektedir. Bu yönde başvurular İŞKUR bürolarına yapılabildiği gibi, günümüzde elektronik portal üzerinden de gerçekleşmektedir.
İŞSİZLİK MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Sigortalının işsizlik ödeneği başvurusu işlemini işten ayrılış tarihinden sonraki 30 gün içinde yapmış olması gerekmektedir. Sigortalı İŞKUR bürolarına yaptığı başvurularda yanında kimlik fotokopisi bulunmalıdır, ancak internet üzerinden yapılacak başvurularda sigortalının TC kimlik nosu ile başvuru işlemi yapılabilmektedir. Yaptığı başvuru sonucunda sigortalının bilgileri incelenir ve eğer ödenek alma hakkına sahip ise işsizlik ödeneği bağlanır.
İŞKUR İŞ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA
İş kur iş başvurusu ve işçi istihdamı konusunda Türkiye’nin en büyük yapılarından biridir. Her geçen gün iş kur da bulunan kişiler iş ilanlarına başvuru sonucu iş sahibi olmaktadırlar. Her sektöre uygun ilanları bulabileceğiniz, her geçen gün yeni ilanların yayınlandığı geniş bir platforma sahiptir. İş kur web sitesi üzerinden yapmış olduğunuz iş başvurularınızın sonuçlarını yine iş kur üzerinde iş kur iş başvur sonucu sorgulama yaparak öğrenebileceğiniz gibi e-devlet şifrenizle de sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Tabi bunun için şahsınıza ait bir e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir.
Eğer e-devlet şifreniz yok ise size en yakın PTT şubesine giderek çok ucuz bir miktar karşılığında e-devlet şifresi sahibi olabilirsiniz. Bu şifre sadece size özeldir bu yüzden kimse ile paylaşmamalısınız. E-devlet şifrenizi de aldıktan sonra iş kur iş başvur sonucu sorgulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Son olarak Kimlik Doğrulamasını yaptıktan sonra iş kur iş başvur sonucu sorgulama işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Başvurularınızla ilgili bilgileri artık rahatlıkla inceleyebilirsiniz.
İŞKUR MESLEK KURSU SORGULAMA
İş Kur Müdürlüğü, işverenler için işçi bulma, işsizler için ise iş bulma olanağı sağlamanın dışında, meslek edindirme kursları ile de hizmet vermektedir. Üstelik kursiyerden hiçbir ücret talep etmemekle ile birlikte günlük cep harçlığı vermektedir. İstihdam Garantili kurslar ise kurs bitiminde yapılacak sınav da başarılı kişilerin işe yerleşmesine olanak sağlamaktadır. Farklı farklı sektörlerde açılan kurslara İş Kur meslek kursu sorgulama yaparak İş Kur resmi web sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Her il de her sektörde kurslar zaman zaman açılmaktadır.
İş Kur meslek kursu sorgulama sonucunda başvurduğunuz kurstan gelen mülakat çağrısında, kursun içeriğine göre eleme yapılacaktır. Yani o kursa uygun, o sektörde işe başlayabilecek kişileri seçerek bir sınıf oluşturulur ve kurs vermeye başlanır. Kursiyerin hesabına aylık olarak günlük cep harçlığı yatırılmaktadır. Kursiyerler ayrıca sigortadan da faydalanmaktadırlar. İş Kur meslek bursu sorgulama işlemini İş Kur’un resmi web sitesinden yapabileceğiniz gibi e-devlet üzerinden de yapabilir, başvurularınızı takip edebilirsiniz. Bunun için bir e-devlet şifreniz olmalıdır.
İŞKURA OLAN BORCU SORGULAMA
İş kur iş başvurusu ve işçi istihdamı konusunda Türkiye’nin en büyük yapılarından bir tanesidir. İşsizlerin iş aradığı, işletmecilerinde eleman aradığı bir uygulamadır. Her geçen gün iş kur da bulunan kişiler iş ilanlarına başvuru sonucu iş sahibi olmaktadırlar. Her sektöre uygun her ilden ilanları bulabileceğiniz, her geçen gün yeni ilanların yayınlandığı geniş bir platforma sahiptir. Günümüzde gittikçe gelişen teknoloji sayesinde her türlü bilgiye oturduğumuz yerden bir tıkla ulaşabiliyoruz. İş kur üzerinde yaptığımız başvuruların sonuçları hakkında veya iş kura olan borcu sorgulama için internet üzerinde kolayca sonuca ulaşabiliyoruz.
İş kura olan borcu sorgulama için gerekli olan tek şey şahsımıza ait bir e-devlet şifremizin olmasıdır. Eğer e-devlet şifresi sahibi değil isek, evimize en yakın PTT şubesine giderek sadece birkaç TL karşılığında şifremizi satın alabilir ve her türlü sorgulama işleminde internet üzerinde sorgulatarak faydalanabiliriz. iş kura olan borcu sorgulama için karşımıza çıkan Kimlik Doğrulama kısmını bilgilerimizi eksiksiz ve doğru bir biçimde girdikten sonra gerçekleştirebiliriz.
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor