Kosgeb girişimcilik testi nasıl uygulanıyor?



Kosgeb girişimcilik testinin içeriği nedir,KOSGEB hibe ve desteklerinden nasıl yararlanabilirim bunun için ne gerekiyor?

Girişimcilerin, KOSGEB hibe ve desteklerinden yararlanabilmeleri için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı altında 60 saatlik bir eğitime katılmaları gerekiyor ve bu eğitimlere sınırlı sayıda ada katılabiliyor.

Kontenjanın sınırlı sayıda olduğu bu eğitimlere küçük illerde yüzlerce aday başvururken büyük illerde başvuru sayısı binleri buluyor. Hiç bir planı, projesi olmayan insanlar dahi başvuruyor. Öyle ki devletin öylece para verdiğini sanıp ailesinin nüfus cüzdanlarını toplayıp gelen insanlar bile var. Peki bunca başvurunun olduğu bir yerde eğitime katılmaya hak kazanan insanlar nasıl seçiliyor derseniz tabii ki Girişimcilik Testiyle. Hatta bazen o da yetmiyor başvuruların yoğun olduğu bölgelerde adaylarla yüz yüze mülakatlar yapılıyor.

Girişimcilik Testi nedir nasıl uygulanır?

Girişimcilik testi adaylara başvuru esnasında yapılıyor. Siz kendinizle ilgili özlük bilgilerini bir kağıda doldururken birden karşınızda 25 soruluk bir test buluyorsunuz. Bu test genel olarak sizin girişimcilik kavramından ne anladığınızı, girişimciliğe olan yatkınlığınızı ölçmeye yarayan bir test.

Sizinle birlikte başvuru yapan her adaya aynı sorular soruluyor olsa da bu sorular bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Bu tamamen düzenleyen kurumun insiyatifinde olan bir durum. Kimi zaman 25 soruluk test olarak karşınıza geliyor, kimi zaman ise 15 soruluk test, 10 soruluk yazılı sınav şeklinde geliyor.

Peki bu test zor mu? Hayır değil. Aslına bakarsanız hem zor hem de kolay.

Zor, çünkü bu test ile ilk defa karşılaştıysanız zor. Testin şıkları birbirine çok benzer olduğu için yanılma payınız bir hayli fazla.

Kolay, çünkü internette buna benzer bir çok test bulabilirsiniz. Sorular üç aşağı beş yukarı birbirine benziyor. Hatta çoğu zaman aynısı oluyor. Başvuruya gitmeden önce bu tür bir testi incelemeniz sizin şansınızı bir hayli arttıracaktır.

Eğer başvuru esnasında karşınıza yazılı sınav şeklinde sorular gelirse işte o zaman daha fazla çalışmanız gerekiyor. Zira o soruların cevaplarını internette bulamazsınız. Yazılı olarak cevaplamanız gereken sorular genelde sizin projeniz üzerine oluyor. Projenizle ilgili kısa bir tanım istenebiliyor. Projenizin amacı istenebiliyor. Projenizi hayata geçirmek için gerekli olan sermaye tutarını isteyebiliyorlar. Hatta Projenizde harcama yapacağınız kalemleri ve bu kalemlere ne kadar para ayıracağınız dahi istenebiliyor. Kısacası bu teste girmeden önce projeniz üzerinde bir hayli çalışmanız gerekiyor.

Başvuru esnasında uygulanan bir testi size referans olması açısından paylaşıyoruz. Muhtemelen başvuru esnasında bu test ile karşılaşmayacaksınız. Ama en azından Girişimcilik Testinde nasıl sorular sorulduğunu görmeniz açısından yararlı olacaktır.

Girişimcilik testini indirmek için tıklayın

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor