Hibe Kredi Nasıl Alınır?
Çok parlak bir projeniz var fakat sermaye bulamıyor musunuz?
Veya çok iyi çalışan bir yatırımınız var, bu projenize fon oluşturmak istiyorsanız?
Artık yalnız değilsiniz!
Gelin projenizi hibe krediler programına sunalım. Sizde devletin sunduğu bu imkândan yararlanın. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan bu destekten sizde payınızı alın!
İyi bir fikriniz varsa bunu projelendirerek hibe kredisi desteği ile sermaye oluşturabilirsiniz. Artık daha büyük hayaller kurmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Sermaye bulamamak tüm girişimcilerin ortak problemidir. Pek çok girişimci çok nitelikli projesinin olduğunu söylemekte fakat bu proje için sermaye bulamadığından yakınmaktadır.
Projenize güveniyorsanız artık bunu gerçekleştirmek için hiçbir engeliniz yok. Belki milyon dolar kazandıracak projenizi rafa kaldırmayın.
Türkiye’de, Avrupa birliği uyum süreci ile birlikte kullanıma sunulan bu hibe krediler desteğinden kimsenin haberi yok. Bu amaç doğrultusunda sunulan Dünya bankası ve Avrupa birliği fonları ne yazık ki kullanılmadan geri iade ediliyor. Ülkemizde yapılacak pek çok fikir varken bu hibe ve krediler bizi bekliyor.
Avrupa, Amerika ve dünyanın pek çok ülkesin insanlar projeler oluşturarak devletten hibe krediler alabiliyorlar. Bu krediler sayesinde firmalarına sermaye oluşturabiliyorlar.
Ülkemizde maalesef daha yeni gelişmekte olan geri ödemesiz kredi sistemi sayesinde genç girişimciler, özellikle ev hanımları, zanaatkarlar projelerini nakit’e çevirebilirler.
Hibe Kredi Nasıl Alınır?
Düşündüğünüz kadar zor değil. Bugün projenize 10.000 TL den 70.000 TL ye kadar geri ödemesiz ve 10.000 TL den çok büyük rakamlara kadar geri ödemeli fakat 0 faizle krediler alabilirsiniz.
Şuan ülkemizde yaşanan et krizini biliyorsunuz. Devlet bu problemi uzun vadede halletmek için insanları hayvancılığa yönlendirmektedir. Pek çok alanda yüksek miktarlarda hibe krediler vermektedir. Özellikle büyük baş ve kanatlı hayvancılık gibi alanlarda hayvancılık hibe kredisi vermektedir.
Bu girişimciler için gerçekten kaçırılmayacak bir fırsattı. Fakat bu sadece hayvancılık için geçerli bir uygulama değil.
Örneğin 2009 yılında 25.187.465,94 TL tutarında hibe kredi verilmiştir. 6480 proje için destek çıkmıştır.
Sizde projenize hibe ve kredi alabilirsiniz.
Kendi işini kurmak isteyen Genç girişimcilere, Ev hanımlarına Hibe ve Kredi Desteği
Hibe Nedir? Kredi Nedir?
Bölgesel kalkınma ve istihdam gibi etkenleri göz önüne alarak kendi işini kurmak isteyen ya da zaten var olan işini geliştirerek daha da büyütmek isteyenlere devletin ödediği geri ödemesiz kredi’dir.
Kredi ise “Sıfır faiz” ile verilen, 5 yıl sonra ödemeye başlayacağınız ve çok uzun vadelerle ödeyeceğiniz geri dönüşümlü sermaye desteğidir. Bu kredi desteğini geri öderken sadece aldığınız parayı geri ödersiniz. Hiç faiz ödemezsiniz.
Kimler Hibe Krediler Alabilir?
Girişimciler ( Henüz işletmesi bulunmayanlar)
Kobiler ( 250’ye kadar çalışanı bulunanlar)
Sivil toplum kuruluşları
Belediyeler
Zanaatkarlar
Çiftçi ve Üretici olanlar
Sanayiciler
Daha pek çok kimse yada kurum hibe kredisinden yararlanabilmektedir.
Hibe Kredisi bakımından büyük projeler mi daha çok önem taşımaktadır?
Hibe kredisi almak için yatırımınıza bağlanacak maliyetin büyük yada küçük olması önemli değil. Her proje eşittir ve aynı önemi taşımaktadır. Her türde sektöre büyük yada küçük iş ayrım yapılmaksızın hibeler alınabilir.
Hangi işi yapmayı istiyorsunuz?
Dilerseniz hayvancılık,
İsterseniz mandıra kurabilirsiniz?
Tekstil ve Sanayi yada Tarım ile uğraşabilirsiniz.
Teknolojiye ne dersiniz?
Hangi sektör olduğu yada hangi alan olduğu önemli değil, artık projelerinizi paraya dönüştürmenin zamanı çoktan geldi!
İlk bakışta zor gibi görünse de aslında oldukça basit. Pek çok sektör için hibe kredi verilmekte. Devletin sunduğu bu destekten mutlaka yararlanın. Sermayenizi oluşturmak için binlerce TL geri ödemesiz kredi ya da sıfır faiz ile hem de 5 yıl sonra ödemeye başlayacağınız geri dönüşümlü kredi kullanabilirsiniz.
İşte sizi motive edecek bir örnek;
Köylü Kadının inanılmaz projesi. Köyünde süt fabrikası kurmak için devletten 6.000.000 TL hibe kredi aldı. CHA’nın yazdığı konuyla ilgili haberin detayları aşağıda.
“Köylü kadın Salıha Batı, müthiş projesiyle 6 bin TL’lik hibe kredisi aldı ve ticarete başladı. Köyümün erkekleri gurbete gitmesin dedi ve devletten sermaye aldı. Hem de geri ödemesiz…”
CİHAN HABER AJANSI (CHA)
Sürekli işsizlikten yakınan köyünün gençlerini kurtarmak isteyen Saliha Batı, Kırşehir’in Yeşiloba köyüne süt fabrikası kurmak için geri ödemesiz kredi aldı. Bu yatırım için 6 milyon sermaye alan 38 yaşındaki Saliha Batı, nisan ayında fabrikasının temellerini atmaya başlayacak.
Fabrikasında süt, yoğurt, tereyağı ve peynir üretimi için hazine müsteşarlığından teşvik belgesini alan 3 çocuk annesi Saliha Batı, Yeşiloba köyünde ikamet ediyor.
Kendi tarlasına 6 Milyon TL yatırım yapapcak olan Saliha Batı, köyde yaşanan geçim sıkıntısı ve işsizlikten bunalan gençlerin gurbete gittiği için böyle radikal bir karar aldığını açıkladı ve ekledi.
“ Köydeki tüm erkekler para kazanmak için büyük şehirlere gidiyor, buralarda çalışmak için iş arıyorlar. Bu sebeple köyde hayat tamamen kadınlar üzerine kurulmuş oluyor. Eşlerimiz, gençlerimiz hem de köydeki kadınların iş bulması ve huzura ermesi için kendi tarlama tesis kuracağım. Hayvancılık, peynir ve süt ürünleri gibi gıdalar üreteceğim. Bu proje ile sadece kendi köyüm değil çevre köylerdeki 150 kadın ve erkeğe iş imkanı doğacak. Eşlerimiz ve gençlerimiz gurbette iş aramayacak. Köy kadınlarımızda bundan sonraki hayatında rahat edecek.” dedi.
Uzun seneler önce okuduğu üniversiteyi maddi sorunlar yüzünden bırakmak zorunda kalan Saliha Batı, bu yaşadığı sıkıntıları köyündeki diğer kadınların da yaşamaması adına bu şekilde bir girişim yaptığı öğrenildi. Saliha Batı sabah çok erken vakitte işine başlıyor ve tarlasına traktör üzerinde gidiyor.
Ahırdaki hayvanlarını yemliyor, köydeki çeşmeden evine kovayla su taşıyor ve hayvanlarını otlattıktan sonra evine dönüyor.
Şimdiden tarlasında çalışmalarına başlayan Saliha Batı, köydeki kadınların ve gençlerin tek umudu.
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor