TÜBİTAK Destek Programları Yönetmeliği Yayımlandı



TÜBİTAK'ın Ar-Ge Temelli Kamu İhtiyaçlarına Yönelik Destek Programları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamunun Ar-Ge temelli proje veya program bazlı ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulacak destek programlarına ilişkin genel usul ve esaslar belirlendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Ar-Ge Temelli Kamu İhtiyaçlarına Yönelik Destek Programları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, destek programları kapsamında proje veya programlar için başvurular çağrı, davet usulü veya doğrudan yapılacak. Başvurular dönemsel veya herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan alınabilecek. Başvuru koşullarına ilişkin detaylar TÜBİTAK tarafından açıklanacak. Başvuruların değerlendirmesi ilgili destek programında belirlenen çerçevede ve TÜBİTAK tarafından belirlenen süreçlere uygun olarak yapılacak. Desteklenmesine karar verilen proje veya program için TÜBİTAK tarafından sözleşme hazırlanacak. Proje veya program, ilgili tüm tarafların sözleşmeyi imzalaması sonrası TÜBİTAK tarafından bildirilen tarihte başlayacak.

Durum değişiklikleri ve mali hususlar

Proje veya programın öngörülen amaç ve hedeflere uygun biçimde yürütülmediğinin veya sonuçlanmadığının belirlenmesi durumunda, proje veya programa ilişkin durdurulması, yürürlükten kaldırılması, kapsam değiştirilmesi veya iptal edilmesine ilişkin işlemler yapılabilecek. Proje veya program kapsamında, genel olarak "personel, seyahat,alet, teçhizat, yazılım ve yayın alım, danışmanlık hizmeti ve diğer hizmet alım, malzeme ve sarf, bursiyer giderleri" gider kalemleri ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde desteklenebilecek. Proje veya programa özgü farklı dolaylı veya doğrudan giderler 278 sayılı Kanuna uygun olması ve TÜBİTAK tarafından uygun görülmesi halinde desteklenebilecek.Proje veya programların bütçeleri TÜBİTAK tarafından belirlenecek. Bütçelerde esaslarda belirlenen çerçevede değişiklik yapılabilecek. Proje veya program kapsamında yürütücü kuruluşlara ödenek aktarımı yetkisi verilebilecek. Buna ilişkin sınırlar ve diğer hususlar esaslarda belirlenecek. İzleme sürecinde proje veya programın belirlenen amaç ve hedeflere uygun olarak yürütüldüğünün TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi durumunda, ödenek planı ve TÜBİTAK'ın nakit durumuna göre ödenek transferi yapılacak.

Fikri ve sınai mülkiyet hakları

Proje ve programların gerçekleştirilmesi sürecinde veya sonucunda fikri mülkiyete konu olabilecek buluş (patent, faydalı model ve benzeri), tasarım, eser, entegre devre topografyası, teknik bilgi gibi bir fikri ürün ortaya çıkması halinde, buna ilişkin hususlar için Bilim Kurulu kararı ile kabul edilecek düzenlemeler doğrultusunda hareket edilecek. TÜBİTAK, söz konusu yönetmeliğin amacına ve kapsamına uygun olarak yeni destek programı oluşturabilecek, mevcut destek programları kapsamında değişiklik yapabilecek.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor