28 Şubat mağduru 10 bin kişiye müjde



28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen 10 bin kişinin sorunları çözülüyor. YAŞ kararlarına mahkeme yolunun açılması ve görevden atılanların sigorta primlerinin karşılanması gibi konularda çalışma yapılıyor.

28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalanların 4 ana başlıkta yer alan sorunu daha çözüme kavuşuyor. 28 Şubat mağdurlarının sorunlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturan hükümet 10 bin kişiyi ilgilendiren son bir düzenleme üzerinde daha çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında mağduriyeti minimize edecek bir sistem üzerinde duruluyor. Buna göre öncelikli olarak YAŞ kararı ile atılanlara tazminat alabilmeleri için mahkeme yolu açılacak. İkinci olarak üniversitelerden uzaklaştırılan ve daha sonra eğitimini tamamlayanların kamuda görev alabilmeleri için kendi aralarında yarışabilecekleri bir sınav sistemi oluşturulacak.

TAZMİNAT ALINABİLECEK

Herhangi bir şekilde görevden atılıp daha sonra göreve dönenlerin sigorta primlerinin karşılanması, açıkta kalan sürelerin kazanılmış haktan sayılması, özlük haklarının düzeltilmesi ve açıkta kalan sürelere ait sigorta primlerini kendisi ödeyenlere tazminat ödenmesi planlanıyor. Üzerinde görüşmelerin devam ettiği çalışmanın bir başka ayağı ise devlete karşı işlenen suçlara yönelik. Buna göre Diyanet başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında o günkü konjonktürde devlete karşı işlenen suçlardan dolayı beraat edenlerin kamuya döndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Hükümetin 28 Şubat mağduru kamu çalışanlarının sorunlarının önemli bölümünü çözdüğüne dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, “Yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren çözüm bekleyen bazı sorunlar var. 28 Şubat’tan kaynaklı memurların tüm mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışılıyor. Bunun çözümüne yönelik görüşmeler sürüyor” dedi.

KANUN TASARISI MECLİSE SUNULACAK

Memur-Sen’in uzun süredir dile getirdiği ve kamu çalışanlarının 28 Şubat kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik dile getirdiği sorunların çözülmesiyle birlikte önemli bir adım daha atılmış olacak. Edinilen bilgilere göre mağduriyetleri minimize edecek memurların sorununu çözecek çalışmaya ilişkin hükümetle görüşmeler devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önümüzdeki birkaç ay içerisinde Kanun Tasarısı’nı Meclis’e sunması bekleniyor. Sonrası ise TBMM’nin takdirinde olacak.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor