İşkur'a kayıt süresi ne kadar?



Kurum, uluslararası standartlara uygunluk ve hizmet kalitesini artırmak için iş arayanların aktif kayıtlarında kalma süresini 18 aydan 12 aya indirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), uluslararası standartlara uygunluk ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla iş arayanların aktif kayıtlarında kalma süresini 18 aydan 12 aya düşürdü.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, işsizlere yönelik hizmetlerin daha etkin, verimli ve dinamik hale getirilmesi amacıyla, iş arayanların İŞKUR'un aktif kayıtlarında kalma süresinin gözden geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, kurumun hem uluslararası standartlara uygunluk hem de hizmet kalitesini artırmak amacıyla iş arayanların aktif kayıtlarında kalma süresini 18 aydan 12 aya düşürdüğü bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"ILO, OECD ve Eurostat gibi uluslararası kuruluşlar tarafından 'uzun süreli işsiz' olarak tanımlanan 12 aydan uzun süreli işsizlerin, İŞKUR ile daha sık irtibata geçmelerini sağlamayı ve bu hedef kitleye yönelik yeni politikalar uygulamayı ve hizmetlerini çeşitli hale getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, 'Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak' ilkesi gereğince, iş ve meslek danışmanlarınca kayıtlı işsizler ile daha etkin ve daha sık irtibat kurulmasını, sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasını ve iş arayanların taleplerinin daha hızlı karşılanabilmesini amaçlıyoruz."

Yeni durumun, kuruma kayıtlı 12 aydan uzun süreli iş arayanlara mesaj ve e-posta ile haber verildiği belirtilen açıklamada, bu kişilere gerek internet aracılığıyla, gerekse en yakın hizmet birimine başvurmak suretiyle mevcut kayıtlarını güncellemeleri konusunda gerekli bilgilendirmenin yapıldığı da vurgulandı.

İŞKUR’a Üye Nasıl Olunur ?

Malumunuz ülkemizde de işsizlik oranları her geçen gün artmakta. Eğitimli eğitimsiz ayırt etmeden aşağıdaki tabloda TÜİK verileri incelendiğinde ülkemizde işsizlik oranının nedenli yüksek olduğunu görebilirsiniz.

Günümüzde iş ararken kullanılan yollardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz daha sonrada İŞKUR’a kayıt nasıl olacağınızı açıklamaya çalışacağız.

Özel sektörde iş ararken günlük gazetelerin eleman aranıyor sayfalarını (sarı sayfalar) yada internet üzerinde bulunan iş arama sitelerini kullanıyoruz veya İŞKUR’a kayıt olup İŞKUR tarafından uygun işe yönlendirilmeyi bekliyoruz.


Kamuda iş sahibi olmak içinse malumunuz KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmeniz gerekiyor. KPSS puanı ile ÖSYM’nin yapmış olduğu genel atamalara müracaat edebileceğiniz gibi KPSS puanında alt sınır olan 60 puanı alırsanız İŞKUR tarafından ilan edilen kamuda işçi kadrolarına başvurabiliyorsunuz.


İŞKUR’a üye yada kayıt olmak için iki yol bulunmaktadır. Kayıt yollarını anlatmaya başlamadan önce İŞKUR’daki işlemleriniz için hiçbir ücret ödemeyeceğinizi hatırlatmak isteriz. Kayıt yolları ;
I.Yol : Bulunduğunuz şehirde bulunan İşkur İl Müdürlüğüne kimliğiniz ve eğitim durumunuzu gösterir belge ile başvurmak. İŞKUR’da görevli personel size kayıt için yardımcı olacaktır.

II. Yol : www.iskur.gov.tr adresinden kayıt olmak. İşkur’a üye olmak için öncelikle www.iskur.gov.tr adresine tıklayınız.
Açılan sayfada üst tarafta bulunan Üyelik butonuna tıklayınız. Karşınıza yeni bir sayfa daha çıkacak. Makalenin giriş kısmında belirttiğimiz üzere iş arayanlar için kayı nasıl olunuru tarif ettiğimiz için yolumuza İş Arayan Üyeliği linkine tıklayarak devam ediyoruz. Butona tıkladığımızda yeni bir sayfa açılacak ve karşınıza Üyelik Sözleşmesi çıkacak ; sözleşmeyi okuduktan sonra sözleşmenin hemen alt tarafında bulunan Onaylıyorum butonuna tıklıyoruz. Artık üyelik işlemlerimiz tam olarak başlamaktadır. Öncelikle kimlik bilgilerimizi giriyoruz, sonra ki işlem eğitim bilgilerimiz, askerlik bilgileri,hobiler ile devam ediyor. Her yeni açılan sayfada bilgileri doğru olarak girdikten sonra ileri butonuna tıklıyoruz.

Unutmayınız girdiğiniz bilgiler sizi doğru işe başvurabilmeniz için büyük önem arz etmektedir.

İŞKUR sizi sadece kamuda istihdam etmenin yanında özel sektörde de istihdam etmek için yönlendirecektir. Bu nedenle yanlış vereceğiniz bilgilerin iş bulmanızı olumsuz etkileyeceğini unutmayınız.

Detaylı bilgi için: www.iskur.gov.tr

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor