Emekli olduktan sonra yapılabilecek ek işler
Çalışanlar, belli bir yaşa gelince emekli olmayı hayal eder. Emekliler ise kalan yaşamlarını maddi sıkıntı çekmeden sürdürmek istiyor. 1999'dan önce işe başlayanlar daha erken yaşta emekli oluyor. Erken yaşta emekli olanlar, ailelerine bakmak ve çocuklarını okutmak isteseler dahi mevcut maaşlarıyla bunu yapmaları zor. Çoğu ek gelir peşinde. Kendi işini kuran da var işveren yanında çalışan da. İş bulamayıp kara kara düşünen ise bir hayli fazla. İşte emekli olduktan sonra yapılabilecek ek işler...
KURU TEMİZLEME VE ÜTÜ
Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması çamaşır yıkama ve kuru temizleme alanında daha fazla iş potansiyeli sunuyor. Yıkanan birçok elbisenin ütülenmesi de gerekiyor. Kadın veya erkek farketmez. Gücü yeten tüm emekliler biraz becerisi varsa bunu yapabilir. Terzilik de alternatiflerden biri.
SAĞLIKTA İMKAN BOL
Bir hastanede çalışırken emekli olmuşsanız gönüllü hemşirelik yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Kızılay, Yeşilay gibi kurumlara dahil olarak bu görevi yapabileceğiniz gibi, yardıma muhtaç olan bir kişinin bu işlerini üstlenerek de kazanç elde edebilirsiniz.
ZANAATKARLIK
El becerinizi kullanarak süs eşyaları yapabilir ve bunları birçok mağazaya satabilirsiniz. Hatta kendiniz tezgah açabilirsiniz. Örneğin; tespih, pipo, turistik eşya, ağızlık, ağaç eşyalar, vazo, tabak, kilim gibi maliyeti düşük ve rağbet gören ürünler üretebilirsiniz.
TAMİRAT İŞLERİ
Emeklilikten sonra en kolay para kazanılan iş alanlarının başında tamirat ve destek hizmetler geliyor. Su tesisatçısı, elektrikçi, boyacı, elektrikli ev aletleri tamircisi için her zaman iş var. Küçük onarım işlemlerini üstlenerek hem para kazanabilir hem de daha mutlu bir emeklilik geçirebilirsiniz.
DANIŞMANLIK
Birçok kişi mesleğinin zirvesindeyken emekli olur. Emekli yıllarca uzmanlık kazandığı alanlarda danışmanlık yaparak ek gelir elde edebilir. Örneğin; gayrimenkul danışmanlığı revaçta. Yılların birikimini başka bireyleri yönlendirmekte kullanmak sizi ayrıca mutlu eder.
EVCİL HAYVAN BAKIMI
Barınaklardaki hayvanlara bakarak veya çalışanların evcil hayvanlarıyla ilgilenerek para kazanmanız mümkün. Gazete ve internetteki ilanları takip edin veya bulunduğunuz yerlerdeki barınaklara başvuru yapın.
BAĞ BAHÇE İŞLERİ
Organik ürünlere talep çok. Bahçenizde hem kendi tüketeceğiniz hem de satabileceğiniz ürünler yetiştirmeniz mümkün. Böylece Pazar masrafından kısıp, ek gelir sağlarsınız. Bir ortakla işi büyütme yoluna da gidebilirsiniz.
PASTANE POPÜLER
Özel günler için hazırlanan popüler şekerlemeleri, hamur işlerini, kurabiyeleri ve pastaları el becerinizi konuşturarak yapabilir ve ek kazanç elde edebilirsiniz. Hem eğlenceli hem de kazançlı olan bu iş için ekstra bir atölye veya özel bir yere ihtiyacınız yok. Mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz.
EL İŞLERİ
Emekli olduktan sonra evde fazla zaman geçiren kadınların ilgi alanına giren bir ek iş fikri bu. El işlerine rağbet var. Sandıkları süsleyecek olan danteller, oya gibi el işlerini yaparak satabilirsiniz. Bu şekilde emekliliğinizin tadını çıkarabilirsiniz. El yapımı takılar ve aksesuarlar da çok moda...
EV YEMEKLERİ
Emeklilikte en güzel işlerden bir tanesi ev yemeği yapmak. Çünkü çalışma hayatının yoğunluğu insanların eve geldiklerine yemek yapması için zaman ve enerji bırakmıyor. Bu yemekleri yapıp satabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde, iş merkezlerinde el ilanları dağıtarak müşteri kitlesini genişletebilirsiniz.
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor