Işık: Destek ve teşviklerimizi takip edin
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk toplumunun ABD'deki varlığını, mevcudiyetini ve gücünü arttırması gerektiğini belirterek, "ABD'de sivil toplum örgütü veya dernek kurulması girişimi son derece önemli. Siyasetin de kesinlikle derneğin dışında tutulması gerekiyor.
Işık, ABD programı kapsamında Müslüman toplum temsilcileri ve Türk iş adamları ve dernek yöneticileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.
Türkiye'deki teşvik ve destek mekanizmaları hakkında bilgi veren Işık, yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Işık, "Arzumuz şu, özellikle ABD ağı olan firmaların Türkiye'de daha fazla yatırım yapması. İnovasyon çok önemli ama onu da ancak Ar-Ge ile yapabiliyorsunuz. Millet olarak bireysel yetenekte çok iyiyiz ama takım oyunu oynamayı çok beceremiyoruz. Bireysel yetenek bu çağda çok önemli, gerekli fakat yeterli değil. Eğer biz Türkiye'ye takım oyunu oynama yeteneğini kazandırabilirsek, o zaman hiçbir şeyden korkmamıza gerek yok." ifadesini kullandı.
Işık, Türkiye'de yerli üretim ve niteliğinin artmasına, ülkenin daha yüksek katma değerli ürün üretmesine odaklandıklarının altını çizerek, "Türkiye bu açıdan son yıllarda çok ciddi bir gelişme ve sıçrama kaydetti. Ama bu bizim için yeterli değil. Katma değeri, niteliği daha yüksek ürün üretmek ve sürdürülebilirliği sağlamak zorundayız. Bu noktada daha çok Ar-Ge'ye dayalı, yenilikçi ve yeşil ürünlere yoğunlaşmak durumundayız. Türkiye'nin Ar-Ge, inovasyon yeteneğini ve kapasitesini arttırmaya, bunun sonucunda da ortaya çıkan ürünlerin ticarileştirilmesi için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
- "Destek ve teşviklerimizi takip edin"
Fikri Işık, marka ve tasarımın önemine dikkati çekerek, "1 kilogram Türk gömleğini 26 dolara ihraç ediyoruz, İtalyan gömleğinin fiyatı ise 98 dolar. Aynı fabrikadan çıkıyor, aradaki fark marka ve tasarım. Biz kendi markamıza ve tasarım kabiliyetimize yatırım yaptığımız ölçüde aradaki farkı kapatacağız. Sizden ricam, destek ve teşviklerimizi elektronik ortamda takip edin." dedi.
Yerli otomobil projesi hakkında da bilgi veren Işık, şunları kaydetti:
"Ford ilk ürettiği araçlardan birini, Sultan Abdülhamit'e hediye ediyor. Fakat Abdülhamit hediyeyi geri gönderiyor ve 1894 yılında yerli otomobil yapılması için TÜLOMSAŞ fabrikasının kuruması talimatını veriyor. Şimdi biz hükümet olarak bir Türk otomobil yapmak için ciddi gayret gösteriyoruz. Hükümet olarak ilk defa böyle bir iradeyi ortaya koyduk ve ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu noktada marka oluşturmak Türkiye için çok önemli. Otomobil teknolojisi çok hızlı değişiyor, dijital teknolojiler ağırlığını artırırken mekanik aksamın katma değeri her geçen gün azalıyor. İnşallah bu defa başaracağız, çünkü bu defa hükümet olarak projenin tam olarak arkasında duruyoruz. Bundan önce trenleri kaçırdık ama bu defa kaçırmayacağız."
Işık, Türk toplumunun ABD'deki varlığını, mevcudiyetini ve gücünü arttırması gerektiğini belirterek, "ABD'de sivil toplum örgütü veya dernek kurulması girişimi son derece önemli. Siyasetin de kesinlikle derneğin dışında tutulması gerekiyor. Olaylara ister sağdan ister soldan yaklaşın, bir araya geldiğinizde siyasi tartışmalara girip kendinizi kamplaştırmayın
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor