Stajyer öğrencilerin maaşında yeni düzenleme
TBMM'de görüşülecek kanun taslağına göre, stajyer öğrencilere verilecek 390 liranın 260 lirasını MEB, kalan 130 lirasını da sektör karşılayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Daire Başkanı İbrahim Erdoğan, TBMM'de görüşülecek kanun taslağına göre, stajyer öğrencilere verilecek asgari ücretin 3'te 2'sinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını belirterek, "Yani 390 liranın 260 lirasını Bakanlığımız, kalan 130 lirasını da sektör karşılayacak." dedi.
Erdoğan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitimde Bursa Modeli Çalıştayı"nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştirildiğini söyledi.
Organize sanayi bölgelerindeki devlet okullarının sayısını 34'e çıkardıklarını dile getiren İbrahim Erdoğan, "Bu okullarda 20 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Son 4 yılda meslek liselerindeki öğrenci sayısında yüzde 40 artış oldu. Mesleki ve teknik eğitimde kalitemiz artırıldı." diye konuştu.
Erdoğan, sektörde çalışan stajyer öğrencilerin ücretlerinde sorunlar yaşandığını ifade ederek, "TBMM'de görüşülecek kanun taslağına göre, stajyer öğrencilere verilecek asgari ücretin 3'te 2'si Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak. Yani 390 liranın 260 lirasını Bakanlığımız, kalan 130 lirasını da sektör karşılayacak. Ayrıca meslek liselerinin cazip hale getirilmesi için 10, 11 ve 12'nci sınıflarda iş hastalıklarına karşı öğrencilerimiz sigortalanacak." ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da sektörün yetişmiş eleman talebi, yatırım, planlama ihtiyacı ve sorunları olduğunu kaydetti.
Özellikle 8'inci sınıftan sonra ortaöğretime geçiş sürecinde bir alana yerleşemeyen öğrencilerin ciddi sorunları olduğuna işaret eden Sarıkaya, şöyle konuştu: "Mesleki ve teknik liselerde 10'uncu sınıf öğrencilerinin tercihlerinde, mesleki rehberliklerin etkin ve yeterli olmaması gibi konular var. Bu çalıştay neticesinde talep edilecek bir takım mevzuat değişiklikleri ortaya çıkacaktır.
Bunları Bakanlığa ileteceğiz. Bursa'nın mesleki eğitimde yüzde 65'lerde bir okullaşma oranı mevcut. Bu, çok ciddi bir rakam. OECD ülkelerinin içerisinde bazen 1-2 rakam üstte, bazen 1-2 puan altında gerçekleşiyor. Sevindirici ancak içeriğin, yani niteliğin arttırılmasına dönük çalışmalar yürütmek durumundayız."
Konular
- Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
- Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
- 4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
- Teknoloji üretene kaynak müjdesi
- MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
- Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
- Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
- İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
- Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
- Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
- Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
- Dizi şakası işinden etti!
- Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
- Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
- Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
- Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
- İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
- Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
- Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
- Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
- Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
- Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
- Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
- Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
- KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
- Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
- Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
- Devlete sınavsız işçi aranıyor
- Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
- 4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor