Hibe ve kredi 2018 destekleri



Türkiye ekonomisinin dinamosu olan KOBİ ve girişimciye 2017 için 5 müjdeli haber geldi. Kendi işini kurmak isteyen ev hanımından, üniversite öğrencisine, esnaftan KOBİ'ye kadar 1 milyon kişiye kredi ve hibe fırsatı var.

Hibe ve faizsiz krediler, kendi işini kurmak isteyen ev hanımından üniversiteliye, yatırım yapmak ve sermayesini artırmak isteyen esnaftan KOBİ'ye kadar 1 milyon kişiye dokunacak. İşte hibe ve kredilerdeki 2017 fırsatları:


3.800 FİRMAYA 405 MİLYON EUROLUK KAYNAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı yeni dönemde 81 ili kapsayacak. İmalat sanayisinde dönüşüm, Ar-Ge ve yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon euro kaynak oluşturuldu. Hedefte 3.800 firmanın desteklenmesi var.

230 BİN ESNAFA 50 BİN TL

Sabah'ın haberine göre, KOSGEB'in 50 bin TL faizsiz kredi desteği başvuruları sonucunda 15 bin kişiye ödeme yapıldı. Ancak, başvurular 230 bin kişiyi buldu. Hükümet, başvuruların tamamını değerlendirme kararı aldı. Böylece, bu yıl 230 bin esnaf, sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz 50 bin TL'lik krediyi kullanabilecek. İlk bir yıl ödeme yapılmayacak. Alınacak kredi üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödenecek.

40 BİN PROJEYE 2 MİLYAR

Yeni dönem AB fonlarından biri olan Horizon Programı'nda da 2017 için önemli fırsatlar var. Avrupa Birliği, katma değer üretecek inovatif projelerin hayata geçmesi için 80 milyar euroluk bir fon ayırdı. Bu fonun 2 milyar eurosu ise sadece KOBİ'lere tahsis edildi. Fon Türkiye'den 40 bine yakın proje bekliyor.

ÜNİVERSİTELİ PATRON ADAYINA 100 BİN TL

Teknogirişim sermaye destekleri çok kapsamlı fırsatlar sunuyor. Destekler üniversite ve yüksek lisans öğrencilerini kapsıyor. Halihazırda uygulanan programla, teknogirişimcilere iş fikirlerinin ticarileşmesi için eğitim, iş rehberi ve 100 bin lira sermaye desteği hibe ediliyor. Bugüne kadar 6 binden fazla girişimci bu fırsattan yararlandı. 2017'de bu destek modelinden 2 bin üniversiteli girişimci yararlanacak.

İŞİNİ KURACAK EV HANIMINA 15 BİN TL

İlçe bazında kaymakamlıklara bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) kendi işini kurmak isteyen ev hanımları için birçok fırsat barındırıyor. Kadın girişimciler bulundukları ilçedeki kaymakamlıklarda bulunan SYDV ofisine başvurarak 15 bin TL'lik faizsiz destekten yararlanabiliyor. Eğer projeniz uygun bulunursa, destekten faydalanabilirsiniz. Alınan destekler 5 yıl vadeyle geri ödeniyor.

Köyden şehre göçün önüne geçebilmek adına 300 baş küçükbaş hayvan ayrıca çiftçimize sigorta ile asgari ücret ( 1.603 TL ) bağlanması geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Bu müjdeli haberi hükumet adına bizler ile paylaşan ilgili bakanımız A. Eşref FAKIBABA çiftçiye verilecek olan hibe 300 koyun projesinin şartlarını ve detaylarını bizler ile paylaştı.

Kırmızı Et Piyasasında Neler Oluyor ? Bu Teşvik Neden ?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı artan kırmızı et fiyatlarını ülke çapında düşürmek için bir çok yola başvurmuştur. Bu yollardan bir tanesi de 2017 senesinin son aylarında ithal et getirip bu eti Türkiye’de binlerce mağazası olan A-101 ile BİM marketler zincirlerinde halka sunmak oldu. İlk etap da düşük tonla ithal etmiş olduğu kırmızı et, anlaşmış olduğu marketler üzerinden kuş başı ve kıyma olarak satışa sunulmuş daha sonra ise bu sınırlama biraz daha arttırılmıştır. Hatta anlaşma sağlanan bu marketlerde kıymanın kilosu 29 TL kuşbaşı etin kilosu 31 TL satılması MİGROS’u da atağa geçirmiş ve firmada kendi marketlerinde ÜRETMİŞ OLDUKLARI HAYVANLARIN KESİMLERİ NETİCESİNDE aynı fiyat üzerinden kıyma ile kuşbaşı et satmaya başlamıştır. Ne yazık ki ama devletimizin izlemiş olduğu bu politika geçici bir çözüm olmuş üretici çiftçimizi az da olsa pazar piyasasından uzaklaştırmıştı. Suni olarak bulunan bu çözüme kalıcı olarak bir çözüm getirmek, ayrıca yerli sermayenin ülke dışına çıkmasını engellemek isteyen devletimiz sektöre yeni istihdamlar sağlamak için start butonuna basmıştır. Bu niyet ile başlatmış olduğu teşvik programında ise başta üretici firmalar olmak üzere daha sonra ise küçük aile işletmelerine hibe ile faizsiz yada çok düşük faizli krediler sağlama kararı almıştır.

Aile İşletmelerine 5 Büyükbaş Hayvan ile 30 Küçükbaş Hayvan Alımlarına Tam Destek
Devletin izlemiş olduğu ithal et projesi piyasadaki etin fiyatını düşürmeyince devletimiz bu kez sorunun kaynağından çözmek adına üreticiye yani çiftçimize yöneldi. Buna göre ise devletimiz başta küçük aile çitfçilerimiz için 2017 yılı itibarı ile en fazla 5 büyükbaş ile 30 küçükbaş hayvan alımının yanı sıra ahır yapımı ile yem alımları içinde çeşitli destek sağlanmak için karar almıştır. Devletimiz tarafından ülke genelinde kırmızı etin üretim fiyatının bedelinin düşürülmesi amacı ile alınan bu kararda ilk etap da damızlık yetiştiriciliği ile uğraşan 25 bin işletme desteklenecektir. Ülkemizde ucuz etin halkımız ile buluşması için uygulanacak olan bu yeni formül tam 81 ilimizin tamamında eşit şartlar dahilinde başlatılıp uygulanacaktır.

Merak Edenler için İthal Et ile Yerli Et Arasındaki Farkı’da Araştırdık
Her ithal et gündeme geldiği vakit halkımız en çok yerli et ile arasındaki farkın ne olduğunu merak etmektedir. Hatta bu merakın yanı sıra ise en çok sorulan diğer bir soru ise ithal olarak gelen etin İslami usullere uygun olacak bir şekilde kesilip kesilmediği sorularıdır. İşte tüm bu sorular için sizlere bir haber programı tarafından yayınlanmış olan bir videoyu paylaştık.

Başvurular Nerelere Nasıl Yapılacak ?

Şimdi gelelim asıl merak konusu olan başvuru şartlarının neler olduğunu ve hangi yüklenici devlet kurumların ve teşvike can suyu olacağının aydınlatılmasına. Aslına bakılırsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA bu konuda net bir açıklama henüz yapmış değil. Ama bizim almış olduğumuz duyumlara göre bu destek için ayrılacak olan bütçe 2018 yılının bütçesinden sağlanacaktır. Dolayısı ile başvuruları 2018 yılında başlayacak. Diğer bir yandan yine çok büyük ihtimal ile projenin başlayacağı ile ve bu proje kapsamında siz çiftçilerimize 2018 yılında destek sağlayacağı kurumlar ise şunlardır.

5 Büyükbaş ile 30 küçükbaş hayvan alımları için sıfır faizli kredilerin verileceği şehirler tüm ülke genelindeki iller ve bu illere bağlı vilayetlerle köylerdir.

Sıfır faizli olarak alınacak olan hayvanların kredileri T.C. Ziraat bankası tarafından verilecek, faiz masrafı ise devlet bütçesinden karşılanacaktır.
Başvurular muhtemelen Tarım İl Müdürlüklerine yapılacaktır.

Alınacak olan tüm büyükbaş ile küçükbaş hayvanlar TÜRKVET sistemine kayıtlı olması gerekmektedir.

5 Büyükbaş 30 Küçükbaş 2018 Hayvan Desteği

Değerli çiftçilerimiz, her devlet tarafından bankalar aracılığı ile verilen faizli yada faizsiz olarak verilen kredilerde söylediğim gibi bu faiz destekli kredide şunun altını çizerek söylüyorum ki şayet Tarım İl Müdürlüğü tarafından destek almaya hak kazansanız bile kredi notu değeriniz düşük ise size ve devlete herhangi SGK dahil vergi ödenmemiş vergi borcunuz bulunuyorsa muhtemelen size kredi verilmeyecektir. Ama hibeler için bu şartlar geçerli değildir.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor