Rapor parası hesaba ne zaman ve nasıl yatıyor?



Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışanların raporlu olarak işe gidemedikleri durumda maaşlarından kesilen tutar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor. E-devlet de buna ilişkin bir hizmeti hayatımıza kazandırdı. e-devlet'in bu hizmetiyle rapor paranız hesabınıza aktarılabilir. Bu hizmeti kullanmak için sisteme giriş yapmış olmanız gerekir. e-devlet ile rapor parası hesaba nasıl aktarılacak?

Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışanların raporlu olarak işe gidemedikleri durumda maaşlarından kesilen tutar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor. İstirahat sırasında alınan raporun ilk 2 günü rapor parası hesaplanırken dikkate alınmıyor. Yani ilk 2 gün için Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme yapmaz. Rapor parası hesaplanırken günlük kazancın 2/3 hesaplanarak işçiye ödeme yapılıyor. Rapor parası işçinin adına Ziraat Bankası'na yatırılır. Her ayın 8’i ile 14’ü arasında bankadan kimlik ile çekilir. Bankada sıra beklemek istemiyorsanız Rapor parası hesap tanımlama yaparak direk kendi hesabınıza yatmasını sağlayabilirsiniz. Rapor parasının direk hesaba geçmesi için gerekenler neler?

E Devlet Şifresi ile hesaba para yatıyor

E devlet şifresi olanlar sisteme giriş yaparak şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak hesap tanımlama yapabilirler. Bu sayede rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır. E devlet şifresi olmadan da mobil imza, elektronik imza ya da internet bankacılığı kanalı kullanılarak sisteme giriş yapılabilir.

Rapor parası hangi bankalara yatıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak ödemelerin hesaba aktarılması için kurumun anlaşmalı olduğu bankaların hesaplarına sahip olmak gerekir. Bu bankalar Ziraat Bankası, Ak Bank, Halk Bankası, Vakıfbank’tır. Bu bankaların herhangi birine ait hesabı olanlar hesap tanımlama işlemlerini takip ederek hesaplarını kaydedebilir.

Rapor parası hesaba nasıl yatıyor?

Hesap tanımlamasını yapanlar sorgulama yaptıkları sıra banka hesabınız mevcuttur ibaresi göreceklerdir. Rapor aldıktan paranın hesaba geçmesi için sistem üzerinden şahıs ödemesi sorgulaması yapılır. Şahıs ödemesi gözüküyor ise daha önceden kaydedilen banka hesabı seçilerek ödemenin bu hesaba yapılması talep edilir. Seçilen hesaba paranın yatırılması ile birlikte sistemde kayıtlı iletişim bilgileri aracılığı ile kişi bilgilendirilir. Sistemde bulunan hesap numarası istenildiği zaman iptal edilip yeni hesap eklenebilir. Sistem üzerinden şahıs ödemesi olup olmadığı da sorgulanır.

Rapor parası ne zaman yatar?

IBAN Bildirimi yaparak hesap tanımlayanların ödemeleri her ayın 1’inde ilgili hesaplarına aktarılmaktadır. Tabi bunun için rapor paranızın onaylanmış olması ve hesap tanımlama işlemininde yapılmış olması gerekmektedir. Hesap tanımı yapan kişilerin rapor ödemeleri her ayın 1’inde yapılırken hesaplarını bildirmeyen kişiler de diğer kişiler gibi her ayın 8’ini beklemek zorunda kalırlar.

RAPOR PARASINI E-DEVLET'TEN HESABINIZA AKTARMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor