Köye dönüş projesinden kimler nasıl yararlanabilir?



Köye Dönüş Projesinden Kimler Yararlanabilir

Bu yazımızda, köye dönüş projesi ile Devlet desteği alarak, hayvancılık veya tarım ile uğraşmak isteyenlere, köye dönmek için yardım, teşvik ve destek almak isteyenlere, koye donus parasına ihtiyaç duyanlara verilen köy desteklemelerinden bahsedeceğiz. Köye dönüş projesi dilekçe örneği, yardımı hangi illeri kapsıyor, nereye başvurulur, parası, istanbul büyükşehir belediyesi köye dönene teşvik kredisi hakkında bilgiler vereceğiz.

Köye dönüş projesi nedir?

Devlet köye dönmek isteyenlere köylerin altyapılarına ait çalışmalar ve köye dönüş yapanlara geçimlerini temin edecek, hayvancılık, tarımsal kredi destekleri ve Kaymakamlıklar tarafından yaşamlarını idame ettirebilecekleri akla gelebilen her türlü yardım yapılmaya çalışılmasıdır. Köye dönüş kredisi, köyünden terör veya herhangi bir sebeple ayrılanların yeniden yuvalarına dönmeleri için yapılmış bir projedir. Köye dönmek istiyorum ancak param yok başvurusu yapan birçok kişiye köye dönüş projesi kapsamında dönüş parası ödemesi yapılmıştır.

Projesi ve kredisi ne kadar?

Tarım Bakanı Çelik tarafından köy hayatını tekrar canlandırmak için gençleri çeşitli desteklemeler verileceğini açıkladı. Bu desteklemelerin Köye dönüş projesi kapsamında verileceği değerlendiriliyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan köye dönüş projesi 2016 kapsamında toplam da 3,5 milyar lira hibe verileceği söyleniyor. Köye dönüş projesi kapsamında genç çiftçi proje desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilere 30 bin lira hibe veriliyor.

Köye dönüş kredisi kullanmak isteyen, hayvancılık ve tarım ile ilgilenen gençlere, devlet tarafından 30 bin lira kredi verilecek. Hibe kredi almak için tarım ve hayvancılık bakanlığı ile kırsal kalkınmaya destekleme kurumunca kredi şartlarının belirleneceği, ve gerekli şartları yerine getiren, köye dönüş projesi ve yardımından yararlanmak isteyen gençlerin, proje karşılığında köye dönüş için 30 bin lira hibe kredi veriliyor.

Köye Dönüş Projesinden Kimler Yararlanabilir

Köye dönüş kredisine gencciftci.tarim.gov.tr adresinden başvurabilirsiniz.

KOSGEB diye bilinen Devlet kurumu tarafından da, iş projesi ile başvuruda bulunan herkese 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Üstelik 50 bin lira hibe kredi almak için köye dönüş projesi ile başvurmak, ailece köye dönüş yapmak, köyde yaşamakta gerekmiyor. Kosgeb kredisi alabilmek için tek şart, 18 yaşını bitirmiş olmak, Türk Vatandaşı olmak ve iyi bir proje ile başvurarak, kosgeb onayı almak gerekiyor. Kosgeb tarafından verilen kredi ile köye dönüş projesi haricinde hayvan alımı haricinde et ve süt üretimi, tavukçuluk, arı yetiştiriciliği, balıkçılık işyeri açma ve kendi işini yapmak isteyen herkese tarım ve hayvancılık alanlarında desteklemeler veriliyor.

Köye dönüş projesi hakkında Tarım Bakanı Çelik şunları söyledi

Bakan Çelik, hepimiz köylü çocuğunuz, bu olması gereken bir proje, 35 yaş altı gençlerimize yönelik, 30 bin lira hibe 50 bin lira faizsiz kredi desteği veriliyor. Biz bu projeyi köye dönüş projesine dönüştürelim diyoruz. Köyde bu projeyi değerlendirecek kardeşlerimizi katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Köye dönüş projesi dahilinde; Hayvan sayısının arttırılması ve bu artışa bağlı Yerli et üretiminin arttırılması ve dışa bağımlılığının azaltılması amaçlanıyor.

Köyüne dönenlere Devletten hibe kredi

Köye kesin dönüş yapıp, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş koyun ve keçi yetiştiriciliği, arpa, buğday yulaf gibi kuru gıda tarımı veya sulu tarım yaparak çiftçiliğe geri dönmek, Devlet desteği ile Tarım ve Hayvancılık sektörüne geri dönmek isteyenler için Köye dönüş hibesi hakkında bilgilere yer verdik.

Köye dönüş projesi

İster köye dönün, isterseniz köyde yaşamaya devam edin. İsterseniz çiftlik kurup, büyükşehirlerde yaşayın. Tarım ve Hayvancılık alanında girişimcilik örneği gösterin. Üretin. Ülkemize katkıda bulunun. Meslek sahibi olun. Yeni bir iş kurun. Ailenizin geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanın diye; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hibe ve teşvik kredileri veriyor, Devlet destekli iş kurma kredisi veriliyor,

KOSGEB Girişimcileri her alanda destekliyor,
TKDK Kırsal kalkınmayı destekliyor.
Devlet tarafından köye dönüş yardımı kredisi ve tarım ve hayvancılık alanında hibe kredi ve faizsiz kredi veriliyor.
Sadece siz üretin, meslek sahibi olun, ülkemize katkıda bulunun diye. Yapmanız gerekenler ise çok basit, iş planı hazırlayın. Onay alın ve Devlet tarafından verilen hibe ve teşvik kredilerinden yararlanın.

Köye geri dönüş yardımı projesi ve kredileri

Köye dönüş yapmak adıyla, Devletten yardım isteyen, herhangi bir alanda hiçbir girişimi bulunmayan köylülere, çiftçilere herhangi bir para yardımı, köye dönüş kredisi veya parası verilmemektedir. Köye dönüş yardımı alabilmek için, iş projesi ile Devlet kurumlarına başvurmalısınız. Örnek vermek gerekir se, KOSGEB’ den kredi alabilmeniz için, Kosgeb kursuna katılarak serti?ka almanız ve bu serti?ka ile kosgep desteklenen sektörlerde iş planı hazırlamanız ve bu plan doğrultusunda kosgeb hibe kredi başvurusu yapmanız yeterlidir.

Köye geri dönüş hibesi ve Devlet Destekleri

Köye dönerek hayvancılık veya tarımla uğraşmak için 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi yeterli olur mu?

35 yaş altında bulunan gençlere 30 bin lira faizsiz kredi ve 50 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Esna?ara Devlet destekli Esnaf ve Sanatkarlar Kooperati? aracılığı ve Halkbank tarafından 30 bin lira faizsiz kredi veriliyor.

Küçükbaş hayvancılık için, Ziraat Bankasından 7 yıl sonra geri ödemeli koyun, inek, keçi alımı için kredi veriliyor. Bu krediden faydalanmak için Tarım il veya ilçe müdürlüklerine başvurmanız gerekiyor. Köye geri dönüş yardımı yol parası Köye dönüş yardımı ve yol parası alabilmek için, bağlı bulunduğunuz il veya ilçe Belediye Başkanlıklarına ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumlarına köye dönüş yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor